EDUSKUNTATYÖ

Työ eduskunnassa ei ole ainoastaan torstain suullinen kyselytunti, vaan se on paljon enemmän. Joskus saattaa näyttää, että me kansanedustajat ”katoamme” Arkadianmäelle, eikä meitä kuulu tai näy. Tosiasiassa valtaosa meistä tekee kuitenkin pitkää päivää hoitaessamme esimerkiksi valiokuntien asioita, perehtyessämme istuntosalissa käsittelyssä oleviin asioihin, käydessämme vuoropuhelua kansalaisten tai sidosryhmien kanssa ja kokoustaessa omalla eduskuntaryhmällä. Toimin itse jäsenenä maa- ja metsätalousvaliokunnassa, sekä suuressa valiokunnassa.

**

Maanantait ovat päiviä, jolloin eduskunnassa ei pääasiassa ole kokouksia eikä täysistuntoja. Tällöin edustajat tapaavat ihmisiä yleensä oman vaalipiirinsä alueella, osallistuvat kunnalliseen tai maakunnalliseen päätöksentekoon sekä tapaavat kuntien, yritysten tai muiden organisaatioiden johtoa vaihtaakseen tietoa ja kuulumisia.

**

Eduskuntatyöhön kuuluvat kiinteänä osana valtiopäivätoimet, joita jokainen kansanedustaja voi tehdä. Puheita, hallitukselle esitettäviä kirjallisia kysymyksiä ja laki- sekä toimenpidealoitteita pääset selaamaan eduskunnan nettisivuilla.