ESITTELY

Lähdin politiikkaan mukaan vuonna 2008, jolloin kiinnostus politiikkaa kohtaan heräsi, koska halusin vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin ja puuttua epäkohtiin. Valitsin puolueeksi Perussuomalaiset, ainoan maahanmuuttokriittisen puolueen, jonka perusarvot kohtasivat omien arvojeni kanssa. Lähtökohdat poliittiselle päätöksenteolle tulee olla suomalaisten etujen ajaminen, suomalaisen identiteetin, kielen ja kulttuurin vaaliminen, sekä kansallismielisyys. Ihmisten arkipäivää koskevien päätösten tulee olla lähtöisin heiltä itseltään, eikä päätöksentekoa tule ohjata ylhäältä käsin.

Olen reilu kolmikymppinen oululainen toisen kauden kansanedustaja, minkä lisäksi toimin paikallispolitiikassa. Koen tärkeäksi pitää paikalliset asiat lähellä, sillä juuri siellä eduskunnan päätökset konkretisoituu. Sukuni juuret ovat maaseudulla, mutta minun lapsuudessani Pateniemi oli jo osa kaupunkia. Muutama vuosi sitten rakensimme aviopuolisoni kanssa kotimme maaseudun rauhaan Oulujokivarteen, mitä ennen opiskelin ammattikorkeakouluopintojen ohessa Tervolassa eläintenhoitajaksi. Maalla olen päässyt toteuttamaan itselleni tärkeitä asioita vastapainoksi politiikalle: metsästän, pidän kotitarvekanalaa, liikun koirien kanssa luonnossa ja pääsen omasta pihastani uimaan. Ennen kaikkea saan kasvattaa oman poikani eläinten ja luonnon ympäröimänä, kaukana kaupungin vilskeestä.

Viime eduskuntavaaleissa sain yli 9000 ääntä ja kuntavaaleissa 2021 olin Perussuomalaisten ääniharava sekä Oulussa, että koko Pohjois-Pohjanmaalla. Kiitän sydämestäni jokaista äänestäjääni, ja arvostan sitä, että ihmiset ovat pysyneet aktiivisesti mukana tekemässä politiikkaa kanssani myös vaalien välissä. Kansanedustajan tehtävä on työ, jossa koen voivani parhaiten vaikuttaa, ja vaalia isiemme meille jättämää perintöä. Minä haluan, että Suomi on aidosti elinvoimainen, turvallinen ja viihtyisä maa, jossa huolehditaan ensisijaisesti suomalaisten tarpeista. Sen eteen teen töitä eduskunnassa päivittäin.

Työskentelin ennen Arkadianmäelle edustajaksi nousemista Olli Immosen eduskunta-avustajana kahdeksan vuotta, ja koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi ja eläintenhoitaja. Urasuunnitelmani olivat alunperin aivan toisenlaiset, sillä tavoitteenani oli edetä työskentelemään eläinklinikan esimiehenä eläinten, markkinoinnin ja johtamisen parissa, mutta politiikka vei mukanaan. Yritysmarkkinointi vaihtui vaalikampanjointiin sekä sosiaalisen median sisällöntuotantoon, ja eläinten hoito esimerkiksi eläimiä ja eläinlääkäreitä koskettavaan lainsäädäntötyöhön. Valiokuntatyön kautta kansanedustajana olen keskittynyt erityisesti maa- ja metsätalouteen, sisäiseen turvallisuuteen sekä EU-politiikkaan.

TEHTÄVÄT KANSANEDUSTAJANA
Eduskuntaryhmän 1. vpj 2023 –

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja 2023 –
Hallintovaliokunnan varajäsen 2023 –
Ulkoasiainvaliokunnan varajäsen 2023 –
Alkon hallintoneuvoston jäsen
Eduskunnan eräkerhon johtokunnan jäsen

LUOTTAMUSTOIMET
Oulun kaupunginhallituksen jäsen, 2017 –
Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsen, 2017 –
Oulun kaupunginvaltuutettu, 2012 –
Maakuntavaltuutettu, 2013 –
Puheenjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtokunta, 2013 – 2017
Jäsen, Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS, 2015 – 2019
Puheenjohtaja, Oulun ja Kainuun Perussuomalaiset Nuoret, 2012 – 2019
Kirjuri, Suomen Sisu ry, 2015 -2020
Hallituksen jäsen, Perussuomalaiset Nuoret ry, 2009 – 2010
Varapuheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry, 2011 – 2013
Varajäsen, Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS, 2014 – 2015
Varajäsen, BusinessOulu, 2013 – 2017

KOULUTUS
Tradenomi (liiketalous), OAMK, 2012
Eläintenhoitaja, Ammattiopisto Lappia, 2012
Ylioppilas, OSYK, 2008