ESITTELY

Olen 32-vuotias oululainen ensimmäisen kauden kansanedustaja, minkä lisäksi olen kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen. Toimin myös maakuntavaltuustossa ja -hallituksessa. Lähdin politiikkaan mukaan vuonna 2008, jolloin kiinnostus politiikkaa kohtaan heräsi, koska halusin vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin. Valitsin puolueeksi Perussuomalaiset, ainoan maahanmuuttokriittisen puolueen, jonka perusarvot kohtasivat omien arvojeni kanssa. Lähtökohdat poliittiselle päätöksenteolle tulee olla suomalaisten etujen ajaminen, suomalaisen identiteetin, kielen ja kulttuurin vaaliminen, sekä kansallismielisyys. Ihmisten arkipäivää koskevien päätösten tulee olla lähtöisin heiltä itseltään, eikä päätöksentekoa tule ohjata ylhäältä käsin. Mielestäni politiikan tulee olla avoimempaa ja kansanvaltaisempaa.

Viime eduskuntavaaleissa sain yli 9000 ääntä ja kuntavaaleissa 2019 olin Perussuomalaisten ääniharava sekä Oulussa, että koko Pohjois-Pohjanmaalla. Kiitän jokaista äänestäjääni, ja toivon, että ihmiset pysyvät aktiivisesti mukana tekemässä politiikkaa kanssani myös vaalien välissä.  Minä haluan, että Suomi on aidosti elinvoimainen, turvallinen ja viihtyisä maa, jossa huolehditaan ensisijaisesti suomalaisten tarpeista. Sen eteen teen töitä eduskunnassa päivittäin.

Työskentelin ennen Arkadianmäelle edustajaksi nousemista Olli Immosen avustajana kahdeksan vuotta, ja koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi ja eläintenhoitaja. Työ eduskunnassa on opettanut paljon, ja vaikuttamisen keinot politiikassa ovat tulleet sitä kautta hyvin tutuiksi. Nyt edustajana rooli on muuttunut, mutta talon työtavat ovat jo valmiiksi hallussa. Vapaa-ajalla harrastan muun muassa metsästystä, agilityä ja moottoripyöräilyä. Asun Oulujokivarressa Lapinkankaalla aviomieheni, pienen pojan ja kolmen spanielin kanssa, ja arkeamme rytmittää myös kotikanala sekä kesälampaat.

TEHTÄVÄT KANSANEDUSTAJANA
Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen
Suuren valiokunnan jäsen
Tulevaisuusvaliokunnan varajäsen
Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen
Eduskunnan eräkerhon johtokunnan puheenjohtaja

LUOTTAMUSTOIMET
Oulun kaupunginhallituksen jäsen, 2017 –
Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsen, 2017 –
Valtuutettu, 2012 –
Maakuntavaltuutettu, 2013 –
Puheenjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtokunta, 2013 – 2017
Jäsen, Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS, 2015 – 2019
Puheenjohtaja, Oulun ja Kainuun Perussuomalaiset Nuoret, 2012 – 2019
Kirjuri, Suomen Sisu ry, 2015 -2020
Hallituksen jäsen, Perussuomalaiset Nuoret ry, 2009 – 2010
Varapuheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret ry, 2011 – 2013
Varajäsen, Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS, 2014 – 2015
Varajäsen, BusinessOulu, 2013 – 2017

KOULUTUS
Tradenomi (liiketalous), OAMK, 2012
Eläintenhoitaja, Ammattiopisto Lappia, 2012
Ylioppilas, OSYK, 2008