Suomalaisten pärjääminen ykkösasia

Kaikkein tärkein asia on turvata suomalaisten pärjääminen: turvallisuus, toimeentulo ja hyvinvointi. Ei keskittyä luomaan uusia palveluita maahanmuuttajille, lähettämään suomalaisten rahoja ulkomaille tai ottamaan mukisematta vastaan kaikkea sääntelyä, jota EU meille on tyrkyttämässä. Kun ajat ovat vaikeat ja rahat tiukassa, on aiempaakin tärkeämpää kohdistaa ne oikein: suomalaisten hyväksi. 

Suomen taloustilanne vaatii toimia, kipeitäkin päätöksiä, mutta ensisijaisesti on leikkuriin laitettava kaikki sellainen toiminta, joka on suomalaisten näkökulmasta toissijaista. Julkisen hallinnon paisuttaminen ja kaiken kivan kaikille jakaminen on johtanut tilanteeseen, jossa leikattavaa kyllä riittää – ilman, että se on pois suomalaisten ydinpalveluista tai turvallisuudesta. Demarit ehdottavat ratkaisuksi laajoja terveystarkastuksia, eivätkä suostu leikkaamaan juuri mistään. Populismia, sanoisi joku.

Tosiasia kuitenkin on, että julkista rahaa survotaan mitä kummallisimpiin asioihin, milloin kyse on maahanmuuttajien ylimääräisistä palveluista, kaikenlaisista ilmastokoordinaattoreista tai kehitysavusta – valtavasta Ylen budjetista puhumattakaan. On monenlaisia avustuksia, joita jaetaan avokätisesti erilaisille yhdistyksille ja hankkeille piittaamatta siitä, ovatko tulokset vaikuttavia tai yhteiskuntaa millään tavoin hyödyttäviä.

Suomalaisten verorahat on kohdennettava suomalaisten hyväksi. Kuten sanottua: ydinasioihin. Turvallisuus, toimeentulo, peruspalvelut, suomalainen ruoantuotanto, yritysten toimintaedellytykset. Keskitytään niihin, ja jätetään suomalaisten ostovoimaa ja Suomen kilpailukykyä huonontavat toimet vähemmälle. Ei anneta päätösvaltaa metsistämme EU:lle, eikä suostuta pakkoremontteihin. Ei lapata rahaa ulkomaille. Siinä perussuomalainen resepti tulevalle vaalikaudelle.

Kirjoitus on julkaistu alunperin Kotipitäjä-lehdessä maaliskuussa 2023.