Maahanmuuttoa hinnalla millä hyvänsä – ei kiitos!

Mikäli suomalaisilla ei pian ole enää turvallista elää omassa kotimaassaan, olemme menettämässä kenties perustavanlaatuisimman ja tärkeimmän ominaisuuden, mitä Suomi on ehtinyt hyvin pitkän aikaa olla. Meillä ei ole toista kotimaata, on vain tämä yksi, josta on pidettävä hyvää huolta. 

Emme nimittäin ole koko maailman sosiaalitoimisto, emme koko maailman opinahjo emmekä pelasta maailmaa, vaikka ottaisimme Suomeen paremman elintason pariin kuinka paljon pakolaisia tai muita siirtolaisia tahansa. Lakimme on luotu turvaamaan kansalaisiamme, pitämään rajamme säpissä hallitsemattomalta liikehdinnältä, ja sellaisena lainsäädännön tulisi toimia jatkossakin.

Valitettavasti kulunut vaalikausi on ollut tältä osin hyvin traaginen: demarihallitus on kaikin mahdollisin tavoin höllentänyt maahanmuuttopolitiikkaa ja maahantuloa vailla huolta huomisesta. Turvallisuusviranomaisten näkemyksillä ei ole ollut minkäänlaista merkitystä, vaan ideologia on ajanut tylysti edelle. Julkisuudessa sen sijaan on usealta suunnalta nostettu esiin huolta: Suomi ei ole valmis edes siihen määrään ulkomaista työvoimaa, kuin suurin osa puolueista Kokoomus, Keskusta ja SDP etunenässä vaativat. Humanitaarisesta maahanmuutosta puhumattakaan – kotouttamiseen käytetyistä resursseista riippumatta siinä ei olla onnistuttu, ei Suomessa eikä missään muuallakaan. Tietyistä kulttuuripiireistä tänne tuleva väki ei usein yksinkertaisesti halua sopeutua yhteiskuntaamme. Nykymuotoinen maahanmuutto ei ole Suomelle ratkaisu, vaan ongelma. Ongelma, joka huonontaa huoltosuhdetta entisestään, eikä suinkaan paranna sitä.

Kuten naapurimaamme ovat osoittaneet, on täysin selvää, että Suomessakin tulee pian seinä vastaan – ennemmin tai myöhemmin. Siinä kohtaa maahanmuuttopolitiikkaa tullaan kiristämään minkä tahansa puolueen toimesta. Kyse on nyt siitä, ymmärtävätkö muut puolueet asian tilan ajoissa vai toivottoman myöhään, kuten Ruotsissa on käynyt.

Me perussuomalaiset olemme pitäneet maahanmuuton ongelmia esillä jo yli vuosikymmenen ajan, ja toimimme valitettavasti edelleen ainoana puolueena, joka haluaa toimia nyt, kun meillä on vielä aikaa pelastaa Suomi. Enää ei kiistellä siitä, etteikö Suomi olisi Ruotsin tiellä, mutta nyt odotetaan rohkeutta muilta puolueilta yhtyä perussuomalaisten linjoille. Kenties äänivyöry Perussuomalaisille eduskuntavaaleissa olisi omiaan ohjaamaan myös muut viimein oikeaan suuntaan. Toista samanlaista vaalikautta ei enää tarvita, vaan lainsäädäntö on uudistettava pikaisesti siten, etteivät ovemme ole auki sellaiselle maahanmuutolle, joka aiheuttaa meille taloudellista ja sosiaalista rasitetta, rikollisuutta sekä turvallisuustilanteen järkyttävää heikentymistä.

Kolumni on alunperin julkaistu Kalevassa 1.2.2023